Van de voorzitter

Ik heb vorige week donderdag ook voor een groot deel de digitale les bijgewoond. Het is prachtig zoals we op zo’n avond met elkaar omgaan. Er worden op een mooie manier de werkstukken beoordeeld, waar iedereen aan mee doet. Het blijft wel een beetje jammer dat niet alle leden gebruik maken van deze mogelijkheid. Immers op deze manier zie je elkaar toch nog en ik denk dat het ook voor de leden een aanzet kan geven om te blijven schilderen. Aangezien ik ook op de app zit zie ik dat er nog steeds een behoorlijke productiviteit is. Het valt mij op dat in de app het commentaar voor het grootste deel bestaat uit mooi, goed geschilderd. Natuurlijk is het belangrijk dat je positief blijft, maar ik denk dat het ook helpt om aan te geven wat je anders zou hebben gedaan, of wat je minder mooi vindt.

Onze activiteiten kosten natuurlijk wel geld. De zaal moet worden betaald, Hens en Brenda bereiden de lessen voor. Ook de apparatuur is natuurlijk niet gratis. We hebben dus het lidmaatschapsgeld beslist nodig om te kunnen blijven bestaan. Op mijn voorstel is er besloten dat, als je geen lid bent, je ook geen gebruik kunt maken van de digitale bijeenkomsten en ook niet van de app. Hierdoor zullen de leden die hebben aangegeven niet meer lid te willen zijn, dan ook uit de groepsapp worden verwijderd, terwijl ze ook geen bericht meer krijgen van de inlogcodes voor de digitale bijeenkomsten.

Ondanks dat we nog steeds met maatregelen te maken hebben, waardoor we geen fysieke bijeenkomsten kunnen houden, lijkt er over een paar maanden toch wat mee perspectief te zijn. Ik hoop dat we voordat we het cursusjaar afsluiten nog een paar bijeenkomsten in Ons Domein zullen houden. De kinderclub is inmiddels weer gestart.
Er heeft inmiddels drie keer een stuk in de Week van Twenterand gestaan met een werkstuk en een verhaal over de kunstenaar. Dit kun je ook lezen op de website van deze krant.

Tot binnenkort

Hidde